Onsd 23 febr, ev sol, 17 gr

Headerbild Angela Török Villajoyosa

¡Buenos días!
Vaknade kl 2 och nu är hon 5…vad ska man då göra. Tittade på en serie som går på onsdagar. Säger inte vilken…typisk “såpa”. Australiensisk med vackra människor.
Underhållande. Man stör ju ingen om man bara tittar på TV4play mitt i natten. Lågt ljud.

I min f d lilla lya har dom nu börjat spackla och måla…Taket hade ju flagor redan när jag flyttade in för 12 år sen men jag klagade inte för ägarinnan var så barsk. Nu är det sonen som “sköter” det hela…Alltså inte alls, men han tänker väl hyra ut den i andra hand med högre hyra. Då måste man ju reparera… Alltså inte med riktigt kontrakt som snart hälften av lgh:erna nu verkar ha. Ägarinnan är snart 100 men skriver fortfarande på kontrakten. Sen vet man ju inte om huset säljs eller…jaja utan bostad blir man ju inte om man har vanligt kontrakt. Och så står jag i 4 köer sen många år. Fast vill inte flytta mer.
Alkoven är ett minne blott 😀

Hittade en bild på 3 sötnosar i Torre 2017. På bilden är Tobbe och hans Anna-Lena och min bästis Catarina. Tobbe har varit och hjälpt mig att sätta upp hyllor, lampor, tvätthängare och flyttat min säng som väger ton (järnkonstruktion under som man höjer ändarna med) från matrummet till v-rummet. Jag tyckte det blev för trångt i den med TV och datorhurts och sängbord plus lyhört…har granne precis med sovrum på andra sidan väggen. Sååå tacksam!! Han kan ju allt sånt och är så noga. Alltid ställt upp t o m i Torre i min första lgh på San Policarpo…Nu har jag “bara” tavlor och lite mer ordning att göra.
Och det tar tid att leta fram det jag ska ha…Har alldeles för många. Rensat min verktygslåda och fann bra saker som jag behöver som jag inte visste att jag hade men en påse full med olika mojänger åker till återvinningen.

Jag har precis avbokat en SAS-resa nästa vecka. Känner att jag inte orkar åka nu heller. Få se längre fram i slutet på mars el nåt. Ska försöka se till att jag orkar då vilket betyder gå ner några ytterligare kilon samt fått 3:e sprutan osv…och rört på mig mer samt solat på balkongen..Jag har faktiskt suttit i solen ett par ggr. Men nu är det snö tyvärr. Men härligt med balkong i sol nu!
Kan inte ta bilder inne då röran är bedrövlig fortfarande. Måste få bort kartonger och leta upp ställen att plocka in fler saker. Tar tid att hitta för här finns mer skåp.
Allra helst vill jag bo här nere nu…En 3:a är visst ledig på första vån. Bra planerade dom där…Bara plånboken som inte är det ☹️

Det har varit karneval i Torrevieja, var väl 2 år sen sist. Den är ganska mäktig för att var en rätt liten stad.
Bild lånad av Todo Torrevieja.Covidsmittan fortsätter. Ca 645 nya i Torrevieja i helgen. Undrar om det verkligen tar slut eller inte. Känns inte så efter vad man läser. Nytt vaccin på gång…nån blandning av Astra och Pzifer el nåt. Känns så där…Nuvaxovid…mer tradionellt tillverkningssätt och kan tas av alla även dom som inte kan ta Pzifer. 90% skydd sägs det. OK.

Jag föredrar kaffe och en “åtta” 🙂 Tror de är fiket som fanns bredvid InaE….före hårfrisören.

Ja sen har vi Putten i Öst som tänker kriga…Läskigt nu. Och vi och Finland är inte med i Nato så nu skräms man upp i tidningarna…Fy f-n vilka psykopater det finns!! Det är dom som blir diktatorer och nu vill han ha tillbaka Sovjet, alltså ett stor-Ryssland. Jag är inte för att skjuta folk men en liten rispa va? Eller vådaskott…(obs ironi). Han är dement nu. Får väl ha överseende 😳
Ja lite spänning behöver vi nu efter pandemin…blir så lugnt annars… 🙈

Hasta luego – hoppas jag! Kram P 🙏❤️

18 reaktion på “Onsd 23 febr, ev sol, 17 gr

 1. Godmorgon
  Vaknade upp till ett snöigt Jönköping, ca 5 cm snö 😕
  Skönt att höra att flyttningen är klar, riktigt jobbigt att flytta.
  Resa kan man ju bara drömma om, hoppas att du kan åka ner senare i vår. Vi har planerat in en weekend i Göteborg i mars, kul.
  Ha det så gott ❤

  • Hej Lotta!
   Ja här har det snöat också. Halt som bara den säger folk i lokala FB-gruppen. Jodå flytten blev klar men sen så är det fortfarande saker som jag inte vet ska vara här eller kanske t o m kastas 🙂 Trots stor rensning…Tavlor i mängd…Jobbigt sätta upp för jag vill det ska vara perfekt på millimetern 😀 Rakt i nederkant om jag har flera i rad.
   Foton i ramar som antagligen ingen bryr sig om utom jag. Men har ju ett litet rum till med väggar 😀
   Sörjer att jag inte kan åka ner. Behöver tex min dator och andra saker som jag hoppas är kvar. Ska jobba på att åka 🙂
   Weekend i Göteborg är säkert bra. Jag har varit där en gång och då var det snöstorm i 14 dagar hahaha…såg inget, en kurs på jobbet.
   Tack detsamma!! ♥♥

 2. Hej P👋Här kommer en liten hälsning till dig innan vi går ner till stranden. ☀️ Dragvagnen står färdigpackad vid dörren! Extra badkläder om vi doppat oss, handdukar till våra solstolar,vattenflaska och bananer! Vi njuter varje dag av att vara här! Så skönt att din lägenhet långsamt börjar att ta form, och så fint att det finns hjälpande händer! Det blir väl härligt sen när du kan sitta på balkongen och lapa sol, är det kanske läge att köpa ett parasoll?… ⛱ 🌞 Många varma hälsningar, ha det så bra!

  • Hej Camilla!
   Ja ni knegar på på stranden 😀 Låter härligt fast strandliv har jag slutat med. Sitter hellre i skuggan och med en café con leche y una tostada con tomate 😀 Och tittar på folk. Min ljusa hud gillar inte sol så mycket. Inte heller förr men stod ut nån timme när man hade kompisar som låg och brände sig i timmar. Har faktiskt några bilder där jag ser bronsfärgad ut…80-talet.
   Ni sitter väl i skuggan och läser antar jag…också.
   Jo jag är glad att få sol på balkongen och ska köpa ett stort parasoll. En kvart sägs det att det räcker med direkt sol för D-vitamin. Fast kanske inte nu i den här åldern. Krävs väl mer.
   Tack detsamma!! Kramar P ♥♥

 3. Roligt att höra lite från dig och att saker så sakteliga kommer på plats.
  Skönt med balkong och lite sol där plus att du har lite att titta på.
  Får du nu bara till spruta nummer 3 och tränar upp orken så kan du absolut klara av att ta en vända söderut. Vore nog både trevligt och bra med lite miljöombyte.
  Ha det så bra du kan.
  Kram
  (Vad gäller Nato så har i alla fall Finland en option. Och den saknar vi ju här. Tyvärr, kan jag tycka. )

  • Hej Ditte!
   Ja fast jag är så lat och svårt sätta upp saker själv…men har ju ingen brådska. Ja bästa är balkongen! Soligt och fint…ska bli till helgen visst igen.
   Ja jag måste ta spruta 3 men har stor ångest för det 🙁
   Vi får se hur det blir.
   Jaså Finland har nån “förmån” då som Sverige inte har…Får läsa på.
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 4. Hej!
  Vilken bra bild på blogghuvudet! Väl avvägt fotografi med mycket färger som harmonierar.
  Va kul att se sig själv här på bloggen!
  Den bilden har jag inte sett tidigare.
  Ja, det var riktigt roligt att få hjälpa dig med lite uppsättningar av sådana där viktiga saker att få upp på väggarna. Så din säng….har aldrig flyttat en sån tung pjäs tidigare, men det gick med några handdukars hjälp mellan parkettgolvet och sängstommen.
  Semlan med kaffe var inte helt fel😉!
  Ja, en resa ner till ditt älskade Spanien skulle liva upp, helt klart! Kul att ha en resa att se fram emot.
  Kram!

  • Hej Tobbe!
   Tack för senast 🙂 Finns en grupp på FB om Villajoyosa och eftersom stan är så färggrann så finns många vackra bilder därifrån och fin strand mm…där skulle jag vilja bo 🙂
   Hahaha ja sängen är tung p g a konstruktionen som gör att man kan höja och sänka. Dom är nog modernare och lättare i dag skulle jag tro 😀 Vilket jobb alltså!!! ♥
   Ja jag får se som jag nu sagt många ggr…om det blir nån resa.
   Vill framförallt också ha hem min dator också…mm…
   Kram P ♥♥

 5. Ja, idag har Putin satt igång, så hemskt och Sverige ligger ju geografiskt inte så bra till heller, så nära.
  Pandemin är inte över, men mycket börjar så sakta gå tillbaka till det “normala”, vad det nu är, då kommer kriget istället.
  Massor av oro just nu, jobbigt.
  Skönt i alla fall att du fått en bättre lägenhet och börjar så sakta få lite ordning. Man får försöka hitta varje liten solglimt dessa dagar.
  Ha det fint!

  • Hej Lena!
   Ja det är en mardröm! Han är ju en typisk psykopat. Vill utöka sitt revir som en viss annan dåre på 30-talet. Otäckt!
   Ja inte får det bli lugnt inte. Oroligt!
   Ja jag kan inte klaga just nu, bor bra och får sol…i morgon kommer den igen 🙂
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 6. Hola P! Jag är inte heller för att skjuta folk, men nu är jag det. 😡 Rena vansinnet att sätta i gång ett krig. Önskar att det blev lika lyckligt som för, var det Stalin eller Lenin ?, att han dog av en hjärtattack och inte fick hjälp för de ville inte väcka honom! 😆 Är alldeles slut idag. Så tagen av kriget. Vad kommer att hända? Bra med alla fördömanden och sanktioner, men går det att få stopp på den besatta mannen?
  Måste tro det i alla fall.
  Roligt att du börjar få lite ordning i lägenheten! Och till helgen blir det fint väder! Läge för C-vitamin. Eller är det D?
  Önskar att få vakna upp i morgon och att allt detta ruskiga är över! Kram! 💜

  • Hej Marga!
   Ja man kan få mordtankar i såna här lgen. Stackars alla människor!!
   Barn och kvinnor går med resväskor på vägarna…Männen måste stanna om dom är under 62 år. Det är ju en enormt stor befolkning också.
   Ja man blir matt av detta. Alla programledare har svarta kläder på sig sen i går morse på alla kanaler.
   Ja lite ordning men tappat stinget just nu. Och sätta upp tavlor ensam är svårt. Få se…
   Sol, jo i morgon kommer den…D-vitamin behöver vi absolut!
   Ja vi får hoppas på ett fort slut men…
   Kram P ♥♥

 7. Hej, ja du, den där galningen är livsfarlig, man undrar hur detta ska sluta. Tror han blir galnare av alla sanktioner som resten av världen ska göra mot Ryssland, hoppas han låter kärnvapnen ligga still utan att röra dem. Usch och Fy!

  Vi är nere nu dag 2 och fortfarande en förfärlig blåst, men nu kom solen fram så det kanske blir bättre väder. +16 i skuggan är ju helt ok, med tanke på hur vädret var hemma då vi åkte. Snöslask, regn och allmänt vidrigt väder var skönt att lämna kvar där hemma.

  Ha en fin helg.

  Kram Yvonne

  • Hej Yvonne!
   Ja det är en hemsk oro för vad han kan tänka sig göra…ser alla stackars människor trava utmed vägarna.
   Bara att dom är i Tjernobyl och härjar visar ju på att han vill skrämmas.
   Vädret här är nu soligt hela veckan så lite balkonghäng blir det så man får lite D-vitamin. Tål dåligt såna tabletter.
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 8. Hej P! 👋Hur står det till, det är länge sedan du skrev några små rader.. Soliga hälsningar från Spanien!☀️

  • Hej Camilla!
   Ja jag ska väl skriva snart men jag fick 3:vaccinet, tyvärr Moderna el Spikevax som det heter nu.
   Varit dålig och i natten som var fick jag åka in till Danderyds sjhus för hemskt ont i lungtrakten.
   Kom hen 9.30 i morse…suttit på en brits sen kl 02. Smärtan gick över men trodde det var blodpropp..
   Kram så länge! P ♥♥

   • Tack för att du svarade P, jag började att bli lite orolig. Klokt att du åkte in när du mådde dåligt, men usch så tråkigt att du reagerade på sprutan. Hoppas du kan sova nu, och att du mår bättre när du vaknar! Tänker på dig! 🤗💕

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *