Lörd 12 mars, sol,19 gr 😊

Hej!

Ja jag har ocksĂ„ sol hĂ€r hemma. MĂ„nga dagar nu! SĂ„ himla hĂ€rligt med en balkong i sol nĂ€stan hela dagen. OK i sommar fĂ„r jag vĂ€l köpa en portabel AC ryktas det om. Dom 3 senaste somrarna har det varit svinhett hĂ€r hemma sĂ„ undrar om min golvflĂ€kt rĂ€cker nu dĂ„ 🙂 LĂ€ngtar Ă€ndĂ„ hit…Ombyte förnöjer heter det…fĂ„ se, vamos a ver.

Ja det skriver jag för att jag blev tvungen att Äka in till Danderyds sjukhus i förrgÄr natt.
Blev pĂ„tvingad Spikevax (fd Moderna) i söndags och kĂ€nt mig konstig sen dess (mer Ă€n vanligt 🙂 ) Men som sagt i förrgĂ„r natt vid 00.30 vaknade jag med en hemsk smĂ€rta i höger lungtrakt…LĂ€skigt. Gick knappt att andas djupt alls. Trodde pĂ„ propp sĂ„ klart sĂ„ ringde 112. Man ska inte klaga men…Först berĂ€tta alla uppgifter och det Ă€r mĂ„nga…klart tror man men sen…” nu ska du fĂ„ prata med en sjuksköterska”. Samma lĂ„nga frĂ„gor och ingĂ„ende…man kan hinna dö innan kan jag tycka. Förmodligen en bromskloss sĂ„ man inte Ă„ker in  och stör i onödan. “Jag har inte varit pĂ„ sjukhus pĂ„ minst 10 Ă„r” sa jag. TĂ€nkte att hon skulle sluta frĂ„ga exakt samma saker dĂ„ smĂ€rtan Ă€r hemsk. Ja vi har skickat ambulans sa hon dĂ„. Och fick uppge adressen igen…
Tre tjejer kom. Trevliga och började ta prover, blodtryck mm…stannade helt plötsligt pĂ„ vĂ€gen. Tog EKG. Men vad hĂ€nder sa jag, var Ă€r vi?. JĂ€rva sa dom. Till slut kom vi i vĂ€g igen…snacka om yr jag blev dĂ„ jag inte kan ligga pĂ„ rygg sen jag hade kristallsjuka 2020 i Torre pĂ„ vĂ„ren tror jag. Åkte hem i juni…Helt vill pĂ„ Ă„r och datum. Men man fĂ„r röra sig i ultra sĂ„ man inte triggar i gĂ„ng det. OK, blev en onödig utvikning…

Ja sen blev det en lĂ„ng vĂ€ntan, kom in pĂ„ ett rum och britsen var hög och hĂ„rd. Ligga omöjligt. Ingen kudde heller…fast det kunde jag bett om om jag kunde ligga. Dessutom uppkopplad med ca 10 kablar som lossnade hela tiden sĂ„ det blinkade och lĂ€t men ingen kom. Timmarna gick och inte förrĂ€n kl 8.30 kom en lĂ€kare. Dom började dagen dĂ„ det sk dagskiftet. Innan flera timmar tidigare ringde jag pĂ„ klockan och sa att jag ville Ă„ka hem. Fick inte innan lĂ€karbesök…TĂ€nkte rymma som jag gjorde i Torre en gĂ„ng men jag satt ju fast i för mĂ„nga kablar. SmĂ€rtan hade avtagit och var nĂ€stan borta. SĂ„g ju pĂ„ displayen att EKG:et sĂ„g perfekt ut och syreupptagningen var pĂ„ topp. 97-100!!

För att inte trötta ut er (en del har redan lÀst pÄ FB) sÄ vill jag bara  sÀga att hade inte det funnits sÄ mÄnga trevliga med utlÀndska rötter (perfekt svenska) sÄ undra jag hur sjukvÄrden dÄ skulle vara? Tre ambulanssköterskor (tjejer) varav en som sÄg svensk ut, chauffören. PÄ sjukhuset mÄnga trevliga olika utseende, alla lika gulliga!
LĂ€karen var verkligen en otroligt annorlunda person. Empatisk och dessutom rolig. SkĂ€ll fick jag som vanligt att jag inte Ă€ter blodförtunnande och statiner…Han sĂ„g skrĂ€ckslagen ut och tittade pĂ„ mina papper frĂ„n Torre sjukhus dĂ€r jag fick mina 5 stentar. Det stĂ„r ju hĂ€r att du fĂ„tt blodförtunnande sa han upprört. Ja sa jag men jag tĂ„l inte tabletter bla bla och berĂ€ttade om min galloperation för 40 Ă„r sen…Iaf han var ung, inte trettio, hoppas han behĂ„ller sin empati…Jag fick inte gĂ„ till taxi förrĂ€n jag gĂ„tt runt i rummet ett tag sa han bara för jag suttit i sĂ„ mĂ„nga timmar. John heter han. Ja det var det positiva. Ja benen nĂ€stan vek sig pĂ„ vĂ€g ut. Tack min krycka. Taxichauffören frĂ„n ? var ocksĂ„ supertrevlig ÂĄPunto!
 Försöker nu rehabba och chilla, Jag vill Ă„ka!!! Men utan assistans…hur fĂ„ upp vĂ€ska pĂ„ bandet osv…sĂ„nt oroar mig och pĂ„ Arlanda ska man gĂ„ lĂ„ngt. STOOORA problem i en liten vĂ€rld hĂ€r pĂ„ min gata i min lilla stad…som inhyser Migrationsverket ett par gator ner i centrum med km-lĂ„nga köer utanför med mĂ€nniskor frĂ„n Ukraina…

Undrar hur det blir i Ukraina…blev helt plötsligt avkopplad frĂ„n detta. Elena hĂ€mtade min dator hos Ignacio…Bra i fall “den kommer bort”. Hon vill Ă„ka hem för hon har fĂ„tt ett litet nytt barnbarn men det gĂ„r nog inte…GrĂ€nsar till Ukraina och flera 100.000 flyktingar…Vet att resan brukar vara krĂ„nglig utan krig. Ja hur ska det gĂ„ med allt?

Tack för att ni orkat lĂ€sa…egotrippsproblem. Men har svĂ„rt skriva kort…En defekt till 😀

Kram P ❀❀

 

10 reaktion pĂ„ “Lörd 12 mars, sol,19 gr 😊

 1. Hej P! 👋👋SĂ„ glad över att du redan nu kan njuta av din balkong och solen!☀ Hoppas du bestĂ€mmer dig för att resa, tror det kommer att göra gott pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt! MĂ„nga soliga hĂ€lsningar till dig!đŸ€—â˜€ïž

  • Hej Camilla!
   Ja det Àr sÄ otroligt vÄrvÀder hÀr!
   Ja jag fĂ„r kolla nivĂ„n pĂ„ klenheten och bestĂ€mma mig 😀
   Har tid Àn!
   Tack detsamma! Kramar! P ♄♄

 2. HĂ€r kommer en hĂ€lsning frĂ„n en till som inte kan skriva kort… Du hade en enorm otur efter vaccinet! Det fĂ„r mig att tĂ€nka pĂ„ min JesĂșs, som inte vill ta tredje dosen eftersom han blev sĂ„ himla sjuk de bĂ„da andra gĂ„ngerna. Han hĂ€nvisar till att i princip alla vi kĂ€nner har haft viruset den senaste tiden, troligtvis vi ocksĂ„, och ingen har blivit mer sjuk Ă€n av en vanlig förkylning, förutom ett par som har fĂ„tt feber ocksĂ„. Varför ska han dĂ„ ligga utslagen i flera dagar för vaccineringen. ja, sĂ„ resonerar han. Jag har tagit tredje sprutan, och nu efter ett par dagar mĂ„r jag bra igen.

  Jag hoppas att du snart kan ta dig ner hit till Spanien igen! Nu behöver du ett miljöombyte!

  • Hej Annika!
   Det Ă€r bara kul att du skriver lĂ„ngt fast jag Ă€r nog vĂ€rre! Älskar din blogg!!
   Ja vaccinet knockade mig men den smĂ€rtan jag fick vet jag ju inte om den berodde pĂ„ det men gissar…Nu Ă€r – tror – jag rester av illamĂ„endet borta kĂ€nns det som. En del fĂ„r högre blodtryck efter vaccin, dom som har det normalt och sĂ„ tycker jag ocksĂ„ som inte kan Ă€ta tabletter…Usch rena rĂ€vgiftet 🙁 Bra att du Ă€r OK. igen ♄
   Nu har smittan gÄtt upp marginellt i Spanien stÄr det pÄ Sydkusten. Ja det Àr inte över det hÀr. Vet mÄnga som haft det i februari men inte testas alla sÄ ett mörkertal Àr det.
   Tack jo jag behöver miljöombyte, absolut!!
   Kram P ♄♄

  • Hej Lena!
   Ja den var inte kul alls men det var kanske vaccinet som stĂ€llde till det…gillar inte dom, fĂ„r konstiga biverkningar 🙂 Nu Ă€r jag pĂ„ den vanliga nivĂ„n igen…dvs klen 😀
   Ja jag Àlskar denna balkong nu. SÄ hÀrligt med sol som varit sÄ lÀnge. Rekord i mars sa en vÀninna.
   Tack detsamma fast mĂ„ndag 🙂 Kram P ♄♄

 3. Hej !
  Vad du har varit med om mycket senaste tiden!
  Nu behöver du miljöombyte!
  Visserligen har du redan ett miljöombyte med att du har flyttat. DÀr har du solen pÄ balkongen.
  IgÄr var bÀsta soldagen. Vi var och promenerade lÀngs DjurgÄrdsbrunnskanalen dÀr vi sÄg mÀngder med HÀgrar som sÀtter bo pÄ talltopparna, samt mÄnga som rider pÄ fina stora hÀstar i kollonner lÀngs kanalen.
  ApropĂ„ miljöombyte sĂ„ tycker jag att du ska bestĂ€lla assisstans, annars kommer du inte ivĂ€g pĂ„ den resa du lĂ€ngtar efter. Det Ă€r ingen som bryr sig om att titta pĂ„ den som anvĂ€nder assisstans. SĂ„ flyg i vindđŸ›«â˜€ïžđŸŒŽđŸ˜Ž!
  Kram!

  • Hej Tobbe!
   Ja det blev lite mycket men gick bra i alla fall. Är tillbaks pĂ„ mina vanliga klena nivĂ„ 😀
   Jo jag behöver Ă„ka…I Torre har det varit tvĂ€rtom, regn, sandregn blĂ„st och regn Ă€ven denna vecka. TvĂ€rtemot hĂ€r som visst har solrekord denna mĂ„nad.
   HÀrligt med er promenad. Fint dÀr.
   Tack jo jag funderar pĂ„ att bestĂ€lla assistans men Joanna hjĂ€lper mig hĂ€r pĂ„ ARN sĂ„ jag vet inte. Gillar inte den dĂ€r nere dĂ€r man mĂ„ste Ă„ka en skakig containerhiss 🙂
   Jag fÄr se!
   Tack!! Kram P ♄♄

 4. Gomorron Preciosa,
  Oj, det dĂ€r lĂ€t inte bra, men ser att du kryat pĂ„ dej nu. 🙂
  Du behöver inte sakna Spanien just nu i alla fall, hĂ€r gĂ„r vi numera och lĂ€ngtar hem till soliga Sverige. 😀

  • Hej Leffe!
   Ja det var inget farligt (antar jag 🙂 ) Jag saknar Torre sĂ„ jag Ă„ker vĂ€l ner snart Ă€ndĂ„.
   Jag har haft sol hĂ€r sĂ„ det rĂ€cker och blir över 🙂 Trist nĂ€r det blir regn sĂ„ lĂ€nge…vet inte om jag varit med om det dĂ€r nere pĂ„ mina 21 Ă„r…1 vecka ja men …Rekord visst. Ska nog bli kallare hĂ€r hemma nu tror jag.
   Men ser solen nu 🙂
   Kram P ♄♄

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *